Općina Drenovci

Jedinica lokalne samouprave koja obuhvaća naselja Drenovci, Đurići, Posavski Podgajci, Račinovci i Rajevo Selo. Smještena na istoku Slavonije, u južnom dijelu Vukovarsko-srijemske županije, tzv. Spačvanskom bazenu. Susjedne su joj općine Vrbanja i Gunja. Nedaleko se nalazi državna granica s Republikom Bosnom i Hercegovinom (G.P. Gunja - distrikt Brčko), te Srbijom (neprohodna granica Strošinci-Jamena). Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. godine, Općina Drenovci ima 5.174 stanovnika.

 

tel. + 385 32 861 243   -   e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   -   web: opcina-drenovci.hr

 

Lokalna agencija za razvoj Vjeverica d.o.o.

Osnovana je 25. listopada 2011. godine kao lokalna potporna infrastruktura specijalizirana za razvoj poduzetništva, ruralni razvoj, pripremu i provedbu EU i nacionalnih projekata te privlačenje investitora i unapređenje investicijske klime. Predstavlja mjesto na kojem poduzetnici dobivaju sve informacije vezane uz početak i razvoj poslovanja svog poduzeća ili obrta, a s ciljem poticanja malog i srednjeg poduzetništva te konkurentnosti gospodarstva.

 

tel. + 385 99 301 70 10   -   e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   -   web: lar-v.hr

 

OPG Picek VRT Mala Vidrica

Posjeduje vrt od pola hektra koji je pod voćnjakom i lavandom. Na njemu je posađena kombinacija starih i skroz novih sorti voća. Osim toga, biljke i voćke su posađene u ukrasnom obliku kao npr. "Hrvatski pleter" ili u geometričkim oblicima. Ima stare autohtone sorte voća, kao zerdelije, mirisavke (grožđe), bjelice, planike, petrovače jabuke itd. Osim toga, uzgaja i preko 30 sorti kupina i razne sorte žutih malina, "Fourberry", 4 sorte aronije itd.

 

tel. + 385 99 190 55 92   -   e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   -   web: opg-picek-malavidrica.hr

 

OPG Mandić

Najprepoznatljivije pčelarsko gospodarstvo na području Cvelferije sa dugogodišnjim iskustvom. Široka ponuda raznih proizvoda od meda poput bronhomeda i čokomeda koji su najaktraktivniji među mlađom populacijom, te razna odličja sa područja proizvodnje meda koji su dokaz kvalitete doveli su do prepoznatljivosti i među inozemnim kupcima. Započelo testni nasad ljekovitog bilja pod manjom površinom.

 

tel. + 385 92 230 86 38

 

OPG Sarajlić

Malo gospodarstvo koje se bavi svim dijelovima poljoprivredne proizvodnje, od ratarstva do stočarstva. Osim toga, bave se proizvodnjom domaćih pekmeza i džemova, a planiraju proizvodnju raznih proizvoda od ljekovitog bilja. 

 

tel. + 385 99 842 77 08   -   e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Osnovna škola "Ivan Meštrović" Drenovci

Škola je samostalna bez područnih odjela. Obuhvaća mjesto Drenovci sa oko 3.000 stanovnika koje je ujedno i općinsko sjedište. Zatvoreni školski prostor ima 1.416 m2a otvoreni skupa sa igralištima, voćnjakom i travnjacima oko 14.200 m2. Pri školi djeluje učenička zadruga DREN koja primjerenim metodičkim postupcima, pod vodstvom učitelja omogućuje učenicima razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti te stjecanje, produbljivanje i primjenu bioloških, tehničkih, gospodarskih, društvenih i srodnih znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada.

 

tel. + 385 32 861 725   -   e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   -   web: os-imestrovic-drenovci.skole.hr

 

LAG Šumanovci

Lokalna akcijska grupa Šumanovci je osnovana 21. prosinca 2010. godine kao partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora ruralnog područja koje obuhvaća općine Bošnjaci, Drenovci, Gunja, Vrbanja i Grad Županju, a naknadno se pridružila i Općina Štitar. Svrha uspostavljanja LAG-a je potaknuti i pružiti pomoć članovima udruge da razmišljaju o dugoročnom potencijalu svog ruralnog područja.

 

tel. + 385 32 862 837   -   e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   -   web: lag-sumanovci.hr

 

OPG Pranjić

Gospodarstvo se bavi poljoprivredom odnosno stočarstvom od 1983. godine. Pretežno je to bio tov junadi uz par muznih krava. Sadašnji nositelj gospodarstva, poslije očeve smrti 2003. godine, preuzima gospodarstvo sa svojih 30 godina i polako se preorijentira na proizvodnju mlijeka. 2007.godine pravi lauf staju za 30 muznih krava i tako započinje njihova proizvodnja sira.

 

tel. + 385 98 428 520   -   e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   -   web: opg-pranjic.hr

 

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr