Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire. Ured se nalazi u prostorijama Poslovnog inkubatora u Žepču površine cca 130 m2. Radi i djeluje na području općine Žepče, a po potrebi projekata i na drugim općinama.

Lokalna agencija za razvoj Vjeverica d.o.o. osnovana je 25. listopada 2011. godine kao lokalna potporna infrastruktura specijalizirana za razvoj poduzetništva, ruralni razvoj, pripremu i provedbu EU i nacionalnih projekata te privlačenje investitora i unapređenje investicijske klime.

LAR Vjeverica d.o.o. Drenovci mjesto je na kojem poduzetnici dobivaju sve informacije vezane uz početak i razvoj poslovanja svog poduzeća ili obrta, a s ciljem poticanja malog i srednjeg poduzetništva te konkurentnosti gospodarstva.

Općina Drenovci je jedinica lokalne samouprave koja obuhvaća naselja Drenovci, Đurići, Posavski Podgajci, Račinovci i Rajevo Selo. Smještena je u zapadnom dijelu Srijema, odnosno u južnom dijelu Vukovarsko-srijemske županije, u tzv. Spačvanskom bazenu. Susjedne su joj općine Vrbanja i Gunja. Nedaleko se nalazi državna granica s Bosnom i Hercegovinom (granični prijelaz Gunja – distrikt Brčko), te Srbijom (neprohodna granica Strošinci – Jamena). Općina ima 7.424 stanovnika, prostire se na 200,02 km2 i nalazi se na području od posebne državne skrbi.

Općina Teslić se nalazi u sjevernom dijelu Centralne Bosne ukupne površine 846 km². Općina obuhvaća 58 naseljenih mjesta, a premа podаcimа sа posljednjeg popisа stаnovništvа iz 1991. godine, imаla je gotovo 60.000 stаnovnikа. Zbog geografskih obilježja, kulturne baštine i prirodnih ljepota na području Teslića je uz ostale gospodarske grane razvijen i turizam.

Poljoprivredni fakultet djeluje u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i jedna je od njegovih najstarijih članica. Dana 18. listopada 2010. godine navršilo se točno pola stoljeća njegova postojanja.

Osim izvedbe nastave na sveučilišnom preddiplomskom, diplomskom, stručnom te na poslijediplomskom studiju, osnovnu djelatnost Fakulteta predstavlja i znanstvenoistraživački rad, prvenstveno u biotehničkom znanstvenom području, znanstvenom polju agronomije.

Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o. osnovana je 2007. godine kao neprofitno društvo s ograničenom odgovornošću. Vukovarsko-srijemska županija jedini je osnivač i vlasnik Agencije.

Agencija je osnovana i djeluje u cilju gospodarskog i sveukupnog razvoja Vukovarsko-srijemske županije. Osnovna misija Agencije je provođenje Županijske razvojne strategije, unaprjeđivanje i koordiniranje postojećih razvojnih aktivnosti i planiranje razvoja u skladu sa Strategijom razvoja RH i zahtjevima Europske Unije.

Osnovna škola „Ivan Meštrović“ Drenovci je samostalna škola bez područnih odjela te je smještena u mjestu Drenovci sa oko 3.000 stanovnika, koje je ujedno i općinsko sjedište. U školi djeluje učenička zadruga DREN sa ukupno 4 sekcije: a) eko grupa, b) eko vrtlari, c) spretne ruke i d) ljekovito bilje.

Zatvoreni školski prostor ima 1.416 m2, a otvoreni skupa sa igralištima, voćnjakom i travnjacima oko 14.200 m2, a na jednom od njih je smješten i nasad lavande u školskom dvorištu.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr