Upravljanje projektom osigurava kvalitetnu internu komunikaciju između partnera na projektu. Na sastancima se raspravlja o provođenju svih aktivnosti projekta, predstavlja plan budućih aktivnosti i isto tako raspravlja o problemima s kojima se susreće ili s kojima se može susresti te kako ih izbjeći ili savladati.

Dokument „Analiza stanja i mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje s posebnim osvrtom na MAP sektor uključujući akcijski plan“ je izrađen s ciljem da se ukaže na prednosti sektora ekološke proizvodnje MAP bilja, koji pruža mogućnost stvaranja veće dodane vrijednosti u odnosu na konvencionalnu proizvodnju, a isti je predstavljen na dvodnevnoj konferenciji u Drenovcima 16. i 17.3.2016. te u Tesliću 18.3.2016.

Prilagodba prostora, nabava opreme za opremanje ureda Agrobiznis Inovacijsko-Edukacijskog Centra (ABIEC) i nabava opreme za preradu koju koriste ciljne skupine za povećanje dodatne vrijednosti proizvoda. Eksperimentalna proizvodnja ljekovitog bilja služi za razvoj novih tehnologija i znanja.

Održavanje radionica za ciljne skupine s ciljem unaprjeđenja njihovog znanja, njihovih vještina te kapaciteta MSP-a, udruga, zadruga i krajnjih korisnika. U okviru ove aktivnosti održane su edukativne radionice poput: a) radionice o eko proizvodnji, b) uzgoj i prerada bilja, c) umrežavanje i poslovna suradnja te d) PCM (upravljanje projektnim ciklusom). Također su organizirani i studijski posjeti u Žepče i Sisak s ciljem upoznavanja pripadnika ciljne skupine s praktičnim metodama uzgoja i prerade ljekovitog i začinskog bilja.

Osnovana je Udruga ekoloških proizvođača i ostalih zainteresiranih dionika na području Vukovarsko-srijemske županije s ciljem interesnog okupljanja pravnih osoba i građana uključeni u područje održive poljoprivredne proizvodnje te prerade i trženja poljoprivrednih proizvoda. U Udruzi će svi članovi i ostali zainteresirani dionici moći dobiti potrebne informacije o eko proizvodnji te sudjelovati u razmjeni znanja i iskustava među članovima udruge.

Promocija MSP-a, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga, obrta i udruga u agrobiznis sektoru kao i njihovih proizvoda sudjelovanjem na dva sajma, 42. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije (Sajam šljive) u Gradačcu (BiH) te na 20. Sajmu zdravlja u Vinkovcima (HR).

Promotivni materijali se koriste u svrhu širenja informacija o projektu, njegovim aktivnostima i postignutim rezultatima. Internet omogućuje brzi i jednostavan pristup informacijama tako da napravljena stranica sadrži sve relevantne informacije vezane uz projekt ECO FOOD_TURA dostupne na jednom mjestu.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr