U Drenovcima je 16.-17.03.2016. održana Dvodnevna konferencija o ekološkoj proizvodnji organizirana u okviru provedbe projekta ECO FOOD_TURA financiranog od strane EU iz IPA CBC Hrvatska-BiH 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta iznosi 397.645,94 EUR, od kojih je gotovo 331.000 EUR bespovratnih sredstava.

Cilj konferencije je upoznavanje gospodarskih subjekata i opće javnosti s važnostima razvoja agro-poduzetništva temeljenog na održivom razvoju te zaštiti prirode i okoliša.

Na konferenciji je doc. dr. sc. Branko Đurić, sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banja Luci predstavio dokument „Analiza stanja i mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje s posebnim osvrtom na sektor ljekovitog i aromatičnog bilja (MAP sektor - Medicinal and Aromatic Plants) uključujući akcijski plan“, koji je izrađen u okviru projekta.

Konferenciji je nazočilo ukupno 60 sudionika, koji su, između ostalog,upoznati sa mogućnostima ostvarivanja potpora u okviru poljoprivredno-okolišnih mjera, uvjetima poslovanja, certifikacijom ekološke proizvodnje te primjerima dobre prakse agro-poduzetništva.

 

 

            

 

 

Europska unija

Ovaj projekt financira Europska unija. Ova web stranica i svi dokumenti proizvod su financijske pomoći Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci i partnera projekta i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava položaj Europske unije.

Europska komisija je izvršno tijelo Europske unije

Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju više od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr