U petak 3.6.2016. godine, na studijskom putovanju u Sisak sudjelovalo je 15 osoba sa područja Općine Drenovci i Vukovarsko-srijemske županije.

Kako bi se najbolje upoznali sa praksom, u okviru projekta ECO FOOD_TURA posjećena je "Mreža proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja Sisačko-moslavačke županije" (SMC MAP network) te neki od njihovih članova:

- OPG Lovro Lenac koje se bavi uzgojem buča i proizvodnjom sušenih buča i ostalih proizvoda od buča i kestena
- OPG Ćorić koje se bavi uzgojem lavande te preradom, proizvodnjom i prodajom proizvoda od lavande

Projekt ECO FOOD_TURA financiran je od strane EU iz IPA CBC Hrvatska-BiH 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta iznosi 397.645,94 EUR, od čega je za hrvatsku stranu namijenjeno 176.703,45 EUR.

 

 

            

 

 

Europska unija

Ovaj projekt financira Europska unija. Ova web stranica i svi dokumenti proizvod su financijske pomoći Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci i partnera projekta i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava položaj Europske unije.

Europska komisija je izvršno tijelo Europske unije

Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju više od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr