U petak, 10. lipnja 2016. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku predstavljen je projekt ECO FOOD_TURA, financiran sredstvima EU iz programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH 2007-2013.

Projekt je predstavljen u okviru predavanja stručnjaka FIBL Instituta iz Švicarske o radu i značaju FIBL Instituta unutar ekološke poljoprivredne proizvodnje te o potencijalima ekološke proizvodnje u Hrvatskoj.

U sklopu predavanja potpisan je Ugovor o suradnji između FIBL Instituta iz Švicarske, Poljoprivrednog fakulteta i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji će doprinijeti unapređenju ekološke poljoprivrede na području Slavonije i Baranje.

 

 

            

 

 

Europska unija

Ovaj projekt financira Europska unija. Ova web stranica i svi dokumenti proizvod su financijske pomoći Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci i partnera projekta i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava položaj Europske unije.

Europska komisija je izvršno tijelo Europske unije

Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju više od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr