U ponedjeljak, 22.10.2018. održana je praktična radionica o uzgoju i preradi ljekovitog i začinskog bilja za učenike osnovne škole Ivan Meštrović Drenovci.

Učenicima je najprije održana prezentacija, a nakon kratkog teorijskog dijela imali su priliku vidjeti određene vrste ljekovitog i začinskog bilja te dobivene gotove proizvode. Tako su učenici pakirali začin i čaj od matičnjaka, eterično ulje i hidrolat od lavande nakon što im je prezentirana uporaba destilatora, sušare i mlina.

Edukativna radionica o uzgoju i preradi ljekovitog i začinskog bilja provodi se u okviru projekta Učenjem do PoSla! kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 954.647,78 HRK, a iznos EU potpore je 954.647,78 HRK.

 
 
 

 

            

 

 

Europska unija

Ovaj projekt financira Europska unija. Ova web stranica i svi dokumenti proizvod su financijske pomoći Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci i partnera projekta i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava položaj Europske unije.

Europska komisija je izvršno tijelo Europske unije

Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju više od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr