U ponedjeljak, 11.7.2016. godine, izvedena je prva berba lavande posađene kroz projekt ECO FOOD_TURA kao eksperimentalna proizvodnja, koja će koristiti kao pokazni poligon za implementaciju novih znanja i tehnologija. Nakon berbe iz lavande su uklonjene eventualne nečistoće te vezane u svežnjeve obješene su za sušenje.

Sunčeva svjetlost je previše jaka za sušenje lavande pa će se cijeli postupak odvijati na sjenovitom i prozračnom prostoru kako bi se vlaga što prije isušila i pri tome sačuvalo aromatično ulje koje će održavati intenzivniji ukus i miris.

Projekt ECO FOOD_TURA financira se iz programa IPA CBC RH-BIH 2007-2013. Njegova ukupna vrijednost je 397.645,94 EUR, od čega je 176.703,45 EUR udio RH.

 

 

            

 

 

Europska unija

Ovaj projekt financira Europska unija. Ova web stranica i svi dokumenti proizvod su financijske pomoći Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci i partnera projekta i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava položaj Europske unije.

Europska komisija je izvršno tijelo Europske unije

Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju više od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr