U okviru projekta ECO FOOD TURA zainteresirani poljoprivrednici s područja Općine Drenovci posjetili su 29. listopada 2015.g. Udrugu poduzetnika i poslodavaca iz Žepča te su prisustvovali praktičnoj obuci na opremi za destilaciju ljekovitog bilja i proizvodnju eteričnih ulja. Projekt je financiran iz Programa prekogranične suradnje IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013. U okviru istog će se opremiti dva informacijsko edukacijska centra, i to jedan u Drenovcima (HR) i drugi u Tesliću (BiH) čije opremanje obuhvaća i opremu za preradu ljekovitog i aromatičnog bilja (destilator i sušara).

 

 

            

 

 

Europska unija

Ovaj projekt financira Europska unija. Ova web stranica i svi dokumenti proizvod su financijske pomoći Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci i partnera projekta i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava položaj Europske unije.

Europska komisija je izvršno tijelo Europske unije

Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju više od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr