Dana 18.08.2015. godine u prostorijama Općinske narodne knjižnice u Drenovcima održan je drugi bilateralni sastanak projektnog tima ECO FOOD_TURA, financiranog od strane Europske unije iz IPA programa pretpristupne pomoći u okviru prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina. Na sastanku su sudjelovali predstavnici projektnih partnera, i to: iz BiH (Udruga poslodavaca i poduzetnika Žepče i Općina Teslić) te iz Hrvatske (Općina Drenovci i Lokalna agencija za razvoj Vjeverica d.o.o.).

Voditeljica projekta nazočne je ukratko izvijestila o ključnim aktivnostima provedenim u zadnja četiri mjeseca (provedenim nabavama, uspostavi testnog nasada lavande u Drenovcima, pripremama za podizanje testnog nasada drena u Drenovcima). Uslijedila je razmjena informacija te usuglašavanje oko organiziranja sudjelovanja na 42. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajmu šljive, koji će se održati u periodu od 26.-29. kolovoza 2015. godine u Gradačcu (BiH), a na kojemu će u okviru provedbe projekta ECO FOOD_TURA sudjelovati i 5 izlagača sa područja Općine Drenovci. U međusobnom dijalogu članovi projektnog tima definirali su predstojeće aktivnosti kao i moguće poteškoće u provedbi istih. Kao najvažnije aktivnosti u narednom periodu istaknuli su sudjelovanje na Sajmu šljive u Gradačcu te održavanje nasada lavande u Drenovcima. U sklopu sastanka predstavnici partnerskih organizacija obišli su i nedavno uspostavljeni nasad lavande. Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta iznosi 397.645,94 EUR, od čega je za hrvatsku stranu namijenjeno 176.703,45 EUR.

 

 

            

 

 

Europska unija

Ovaj projekt financira Europska unija. Ova web stranica i svi dokumenti proizvod su financijske pomoći Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci i partnera projekta i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava položaj Europske unije.

Europska komisija je izvršno tijelo Europske unije

Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju više od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr