Jučer, 18.10.2016. godine, predstavnici Grada Križevaca posjetili su Lokalnu agenciju za razvoj Vjeverica d.o.o., a sve u cilju boljeg upoznavanja o projektima koje ista provodi i koje je provodila.

Posjetitelji su prvo upoznati sa projektom Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci (PPID), od strane direktorice Vjeverice koja je ujedno bila i suradnik na istom projektu, gdje su imali priliku vidjeti edukacijsko proizvodna postrojenja koji se nalaze u višenamjenskoj hali, te upravnu zgradu.

Projekt PPID je završio 30. rujna, a provodio je se u okviru Operativnog programa regionalna konkurentnost, Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u ukupnoj vrijednosti od 12.464.719,29 HRK od čega je 99% financirano iz EU sredstava.

Nakon toga, posjetitelji su upoznati sa projektom ECO FOOD_TURA, gdje su imali priliku vidjeti opremu koja je nabavljena iz istog. Opremu čine sušara, mlin, dozator i destilator, a isti se nalaze u ABIEC Drenovci smještenom u Poljoprivrednom poduzetničkom inkubatoru u Drenovcima.

Projekt ECO FOOD_TURA financiran je od strane EU iz IPA CBC Hrvatska-BiH 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta iznosi 397.645,94 EUR, od čega je za hrvatsku stranu namijenjeno 176.703,45 EUR.

 

 

            

 

 

Europska unija

Ovaj projekt financira Europska unija. Ova web stranica i svi dokumenti proizvod su financijske pomoći Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci i partnera projekta i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati da odražava položaj Europske unije.

Europska komisija je izvršno tijelo Europske unije

Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju više od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

 

IMPRESUM

Program pretpristupne pomoći IPA, komponenta II Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013

KONTAKT

Vladimira Nazora 8 - 32257 Drenovci
Mob.: + 385 (0)99 269-89-50
E-mail: info@lar-v.com
Web: www.ecofoodtura.hr